Táncoljuk körbe a Kárpát-medencét

Az Összetartozás100folk – Táncoljuk körbe a Kárpát-medencét! felhíváshoz csatlakozott a Saarer Tanzgruppe is egy videóval. A tánccsoport minden korosztályát felvonultató koreográfiával mutatjuk meg Trianon 100. évfordulóján, hogy mind összetartozunk.

A felhívás megjelenésekor a részvételt a tánccsoport teljes vezetősége támogatta, így kezdődött el a szervezés. Mivel az idei Táncbemutatóról készült hangulatvideó sokak tetszését elnyerte, úgy gondoltuk, hogy ismét Vasadi Zoltánnal és csapatával dolgozunk. Csoportvezetőnk, Stock Szabolcs álmodta meg a koreográfiát, amelyben a szári magyarországi német tánckultúrát örökítettük meg. Ahogy a felhívás is mutatja, mind összetartozunk a néptáncon keresztül, így nem is volt kérdés, hogy minden korosztályból keresünk egy vagy két párt, akik vállalják a szereplést.

Kicsik és nagyok profin viselték, hogy a koreográfiákat többször is el kellett táncolniuk, hiszen a videó elkészítéséhez többféle felvételre volt szükség. Az anyagokat egy délelőtt alatt sikerült felvenni, amiből aztán a VPF vasadi photography & films csapata készítette el a megálmodott videót.

Reméljük, hogy a videóval sikerült átadni, mit is jelent nekünk az összetartozás.

Írta: Nagy ViktóriaStock Martin

The Saarer Tangruppe joined the initiative Összetartozás100folk -Táncoljuk körbe a Kárpát-medencét! (Togetherness100folk – Dance around the Carpathian Basin!). We showed with a video including all groups of the dancegroup on the centenary of the Treaty of Trianon that we all belong together.

As the board of the dance group supported the idea of the participation, the preparatory work has begun. We decided to work with Zoltán Vasadi and his team because the reputation of their video about the annual dance gala was really good. Szabolcs Stock, the leader of the dance group put a choreography together, which reflects the Danubewsabian culture in Szár/Saar. As the initiative itself says, we belong together, that is why we included all the age groups in our video.

Everyone acted like professionals, although they had to perform many times in order to record every angle of the dances. The recording took only some hours which was followed by the precise work of the VPF vasadi photography & films-team.

We hope that we can show you through the video, what togetherness means to us.