Saarer Tanzgruppe 1. – 2.

A Saarer Tanzgruppe legidősebb táncosait foglalja magában, akik közül többen a csoport alapítása óta, immár 18 éve, táncolnak. Ezalatt kétszer nyertek arany minősítést a Landesrat Országos Táncversenyén, kétszer szerepeltek a Magyarországi Németek Országos Gálaműsorában, 14 alkalommal vettek részt Európa legnagyobb folklórfesztiválján, német testvérkapcsolatot ápolnak és egy amerikai és brazíliai turné keretében a tengerentúlon is képviselték a sváb kultúrát. Belföldön felléptek továbbá az Országos Svábbálon, a Mohácsi Nemzetközi Találkozón, a Duna Művészegyüttes jubileumi rendezvényén és az általuk szervezett, ezer főt vonzó, szári Táncbemutató gálán.
A csoport vezetője: Schweininger Péter.

Saarer Tanzgruppe 3. – 4.

3. és 4. csoportunk 2006-tól alkot egy közösséget. A csapat jelenleg a legtöbb fellépést vállalja magára a táncos év során. Tavaly Prágában, korábban pedig két németországi turnén külföldön is képviselték már falujuk sváb kultúráját. Landesrat Országos Gyermektáncfesztiváljának döntőjében 2012-ben ezüst minősítést ért el.
A korosztály tanára a kezdetektől Schweininger Péter.
Csoportfelelős: Martalóczi Mariann

Saarer Tanzgruppe 5.

Az 5. számú csoport 2010-től alkot egy közösséget, és a legutóbbi Landesrat Országos Gyermektáncfesztiváljának döntőjében arany minősítést ért el.
Csoportvezető: Schweininger Péter
Művészeti vezető: Stock Szabolcs
Csoportfelelős: Metláger Anikó

Saarer Tanzgruppe 6. – 7.

A Saarer Tanzgruppe 1998-ban alakult Schweininger Józsefné vezetésével. A Szár Községért-díjas csoport célja az örökbe kapott sváb kultúra ápolása és a falu fiatalságának összefogása. A kevesebb mint 1700 fős faluban, az óvodástól a huszonévesekig, jelenleg 7 korosztályban 172 fiatal táncol. A legfiatalabb szári és újbarki táncosok 2011 óta képviselik színpadon a sváb kultúrát. Az óvodásokból és kisiskolásokból álló közösség lelkes szülőkkel a háta mögött már többször fellépett az ezer főt vonzó szári Táncbemutatón és a Megyei Nemzetiségi Napon is.
Csoportvezető: Schweininger Péter
Művészeti vezető: Házenfratz Kinga