XIX

XIX. Remek éjszakán is túl

Ahogy azt beharangoztuk, február 25-én tartottuk idei, szám szerint XIX. Táncbemutató gálánkat.

A hosszas előkészületek és a megfeszített munkatempó meghozta gyümölcsét. Új koreográfiáink felsorakoztattunk néhány régi táncot is, amelyek mostanra váltak igazán éretté. Büszkén nyújtottuk át a 2016. évre vonatkozó Év Táncosának járó díjainkat. Két díjazottunk: Szpodnyi Sára, valamint Sági Erik, akik kitartásuk és példamutató szorgalmuknak köszönhetően kiérdemelték az elismerést.

Az idei évben csoportunk által adható legrangosabb elismerésben id. Laub János részesült.
Legidősebb Laub János 1932-ben született Száron. Nyugdíjas építészmérnökként évek óta fáradhatatlanul végzi hiánypótló szellemi tevékenységét: Szár község történetének feldolgozását. János bácsi a megyei és országos levéltárak Szárra vonatkozó, latin és német nyelvű, sokszor gót betűs anyagait, rendkívüli precizitással fordítja, és az aktuális szakirodalommal összevetve magyarul lejegyzi. Kézirata által ismerheti meg a falu a szári svábok betelepítésének és 20. századi történetének részleteit. A Kuratórium lelkes és értékes munkáját köszöni a díj odaítélésével.

Minden résztvevőnek, támogatónak köszönjük, hogy együtt ünnepelhettük e számunkra igazán jeles alkalmat. Találkozunk ismét 2018. február 10-én.

Képgalériák az estéről:

Babér Zoltán

Szári kép galéria

Írta: saar

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem lesz nyilvános.