viragszonyeg1

31 év után ismét virágszőnyegek borították a szári templom környékét

Június 18-án 31 év után ismét virágszőnyegek borították a szári templom környékét.

Egy évvel ezelőtt Pilisvörösváron jártunk, sokan akkor láttuk először saját szemeinkkel ezt a hagyományt. A csodálatos képeket látván megígértük, hogy jövőre Száron is virágszőnyeg fogja fogadni a misére érkezőket. A vasárnap délelőtti néhány órás munkát több virágszedéssel töltött délután előzött meg. Volt, hogy szabadidőnket nem sajnálva tízen gyűltünk össze és mentünk ki a határba. Mivel ezelőtt egyikünk sem csinált ilyet, nem nagyon tudtuk belőni a szükséges alapanyagok mennyiségét, így általános volt az izgalom, hogy vajon elég lesz-e a szedett szirom mennyiség. A virágokat hideg pincékben tároltuk, így megelőzve az elfonnyadásukat. Vasárnap hat órakor 18-an fogtunk bele a munkába. Miután mindenki elhozta otthonról a nála tárolt alapanyagokat, a szőnyegépítő csapatok kirakták a képek a vázlatát. Szedtünk fehér, sárga, piros, kék és lila virágokat, zöld és sárga búzakalászokat, rozsdabarna békalencsét és még sok más növényt, amelyek nevéről fogalmunk sincs. Bicskéről hozott technológiával sóderból kőport csináltunk, ezzel néhány kép keretét alakítottuk ki. Az erős szél nem segítette a munkánkat, de az alapos felkészülés során megtudtuk, hogy ilyen eshetőségekre spriccnivel kell készülnünk. Az apró vízcseppek rátapadva a szirmokra óvták őket a széltől, lassú párolgásuk pedig hűtötte a virágokat, ezzel is kitolva hervadásukat. Kilencre befejeztük az összes képet, mentünk is nagy sietve átöltözni, mégsem akartuk a mise alatt munkásruhában lenni. Számomra az ilyen energiaigényes tevékenységeink mindig akkor térülnek meg, amikor az idős nénik és bácsik könnyezve mondják, hogy milyen jó volt ezt újra átélni, főleg ennyi idő után. Miután a misének vége lett és összetakarítottunk, elindultunk a Citadellára megünnepelni sikereinket. Megtanultuk, hogy a paprikás krumpli és a fröccs remekül illik egymáshoz, és ismét egy kellemes délutánt tölthettünk el egymás közt.

Végülis büszkék lehettünk virágalkotásainkra, ismét megmutattuk, hogy tudunk érzéssel, igényesen dolgozni. A jövő évi Úrnapi virágszőnyegek megalkotásában segít az újonnan szerzett tapasztalatunk, a mostanitól felbátorodva pedig még nagyobb tervekkel készülünk!

Írta: saar


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /nfsmnt/hosting1_2/c/9/c929398a-1cab-48db-b245-6f22cc61944f/saarertanz.hu/web/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Szólj hozzá

Az e-mail címed nem lesz nyilvános.